Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@11:29:56 GMT

معضل صدور بارنامه‌های جعلی در شبکه توزیع سوخت

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۴۴۲۵

معضل صدور بارنامه‌های جعلی در شبکه توزیع سوخت

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله گیتی منش عصر سه‌شنبه در نشستی با معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار داشت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که امسال را سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری و بر آن تاکید کردند، اهتمام ویژه‌ای را در این زمینه در استان اصفهان شاهد هستیم.

وی افزود: در جلسه شورای اداری که چندی پیش در شهرک علمی و تحقیقاتی برگزار شد فرصتی بدست آمد که از نزدیک با چندین شرکت فناور فعال حوزه نفت و گاز آشنا شویم و استاندار محترم اصفهان تاکید دارند که شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی از پتانسیل شهرک بهره مند شوند زیرا این شهرک ظرفیت بسیار خوبی برای استان اصفهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان با بیان اینکه شرکت ملی پخش از شرکت‌هایی است که در حوزه‌های پایین دستی وزارت نفت فعالیت می‌کند، ابراز داشت: چهار شرکت شامل شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت پتروشیمی و شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی زیر مجموعه وزارت نفت هستند.

گیتی منش با بیان اینکه هم اکنون ۲ پالایشگاه اراک و آبادان در اختیار دولت و شرکت ملی پالایش و پخش است و مابقی به بخش خصوصی واگذار شده، خاطرنشان کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی دولتی و حاکمیتی است و ۳۷ منطقه در کل کشور فعالیت می‌کند و در شرکت ملی پخش حدود ۲۲۰ ناحیه داریم که در شهرستان‌های مختلف سراسر کشور پراکنده هستند.

وی با بیان اینکه یکی از شرکت‌های اصلی پخش در منطقه اصفهان است، افزود: اصفهان به دلیل موقعیت ویژه ای که دارد و با توجه به شرایط خاصی که در اصفهان وجود دارد یکی از شرکت‌های راهبری شرکت ملی پخش کشور محسوب می‌شود.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان با اشاره به اینکه برای انجام مأموریت سازمانی، امکانات سخت افزاری در اختیار داریم، تصریح کرد: مأموریت سازمانی شرکت ملی پخش نیز عمدتاً تأمین، ذخیره سازی و توزیع فرآورده‌های نفتی است.

ذخیره بالغ بر یک میلیارد و نیم لیتر فرآورده نفتی در انبار نفتی اصفهان

گیتی منش با بیان اینکه یکی از بزرگترین انبارهای نفت کشور در اصفهان است که با انبار نفت بندرعباس همترازی می‌کند، افزود: یکی از نخستین انبارهای راهبردی نفت کشور جنب پالایشگاه اصفهان است که میزان ذخیره سازی آن بالغ بر یک میلیارد و نیم لیتر انواع فرآورده نفتی است.‌

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه فرآورده‌های نفتی استان اصفهان را تأمین می‌کنیم مسئولیت‌های فرا استانی دیگری نیز داریم و نیازهای حدود ۱۰ تا ۱۲ استان دیگر را نیز تأمین می‌کنیم به ویژه در زمستان با توجه به مشکلات تأمین گاز که نیروگاه‌ها به سمت استفاده از سوخت مایع می‌روند. بخش عمده سوخت مایع نیروگاه‌ها را تأمین می‌کنیم.

وی با اشاره به وجود دو انبار دیگر در کاشان و نائین، افزود: مخزن داران راه آهن از تأسیسات نفت آبیک اقدام به بارگیری نفت کوره (مازوت) می‌کنند که برای صادرات به جنوب کشور منتقل می‌شود.‌

گیتی منش با اشاره به اینکه سوختگیری هواپیماها از دیگر وظایف ما است، خاطرنشان کرد: تأمین سوخت هوایی باید طبق مقررات بین المللی یاتا انجام شود و ما نیز باید مطابق مقررات بین المللی استاندارهای لازم را داشته باشیم.

وی افزود: تأمین سوخت هوایی و ذخیره سازی و تزریق به هواپیماها از وظایف ما در اصفهان است و برای انجام این مهم ۱۲ ناحیه در کل استان داریم.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان با بیان اینکه مشکلاتی در نقاط مرزی داریم، شرکت پخش برای خودروهایی که از مرز خارج می‌شود که ترانزیت یا صادرات انجام می‌دهند طبق مصوبه دولت مقدار سوختی معین حدود ۲۰۰ لیتر برای اینها در نظر می‌گیرد که می‌توانند فرآورده را با نرخ داخلی از مرز خارج کنند ولی مابه تفاوت نرخ تعادلی بدهند و این مسئله در مرزهای کشور چالشی شده که نیاز است شرکت‌های دانش بنیان برای حل این مشکل کمک کنند.‌

باید جلوی راه‌های تخلف در حوزه نفت را گرفت

گیتی منش تصریح کرد: با توجه به قیمت نازل فرآورده‌های نفتی به ویژه گازوئیل که لیتری ۳۰۰ تومان است، دولت این میزان یارانه را به سبب شرایطی که در کشور حاکم است تقبل می‌کند و ما نیز البته در شرایط سخت قرار داریم.

وی با بیان اینکه قیمت رسمی این فرآورده لیتری ۲۰- ۲۱ هزار تومان است، خاطرنشان کرد: گازوئیل در استان اصفهان از جایگاه که بیرون می‌آید به قیمت لیتری سه- چهار هزار تومان مشتری دارد؛ از این رو کار دشواری داریم و باید جلوی راه‌های تخلف را ببندیم و شرایطی را ایجاد کنیم که فرآورده‌ای که تقریباً به صورت رایگان در حال عرضه است، در مسیر تولید قرار گیرد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان ادامه داد: برای این امر سیستم‌های مختلفی در شرکت ملی پخش تدارک دیده شده به ویژه در بخش حمل و نقل که عمدتاً نفتی است.

گیتی منش افزود: سامانه پیمایش مهمترین سامانه برای کنترل، نظارت و پایش است که البته جای کار بیشتر دارد اما از بسیاری مسائل جلوگیری کرد و این سامانه قرار است ما را به جایی برساند که بر اساس پیمایش خودرو و کیلومتری که طی می‌کند کارت سوخت خودرو شارژ شود.

معضل بارنامه‌های جعلی

وی با اشاره به اینکه سامانه پیمایش اشکالاتی دارد، گفت: اکنون با توجه به هماهنگی که بین وزارت کشور، راه و شهرسازی و نفت وجود دارد این سیستم هماهنگ شده، شارژ کارت سوخت براساس اسنادی است که راننده برای حمل و نقل مراجعه می‌کند و بارنامه می‌گیرد و این اسناد فعلاً مبنای تزریق سهمیه در کارت سوخت است.

گیتی منش تصریح کرد: معضلی که اکنون شاهد هستیم صدور بارنامه‌های جعلی است و این سوخت و قاچاق و عرضه خارج از شبکه برای برخی آنقدر جذاب است که به صدور بارنامه‌های جعلی منجر شده؛ در نهایت اگر به جای اینکه اسناد را مبنای تزریق سهمیه قرار دهیم، بتوانیم جی پی اس روی خودروها نصب کنیم شاید در حوزه توزیع یارانه سوخت کمک کننده باشد.

گفتگوی معکوس و نیاز سنجی صنایع راهبرد توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی است

در ادامه حجازی معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه پیشینه تأسیس شهرک به سال ۱۳۷۲ بر می‌گردد، اظهار داشت: این شهرک سال ۱۳۷۵ مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفت و سال ۱۳۸۷ زیر مجموعه وزارت عطف شد.

وی با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی در مساحتی ۵۵۰ هکتار در کنار دانشگاه صنعتی مستقر است، افزود: ۶۵۰ واحد فناور تا پایان سال ۱۴۰۰ در این شهرک مستقر شدند که این تعداد ۸۰ واحد هسته‌های فناور هستند.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، توسعه فناوری، کمک به تجاری سازی و رشد پارک‌های علمی و تخصصی را سه محور فعالیت این شهرک برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای ما توجه ویژه به رشد پارک‌ها و توسعه فناوری‌های صنعت ساز بوده است.

حجازی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۸۳۰۰ نفر فارغ التحصیل دانشگاهی در این شهرک مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: ۵۲۰ نفر از این افراد دارای مدرک دکتری هستند در حالی که دانشگاه صنعتی اصفهان که با هزینه دولتی اداره می‌شود ۴۸۰ نفر عضو هیئت علمی دارد به این معنا که هم اکنون تعداد فارغ التحصیلان دارای مدرک phd در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی بالاتر است.

وی با بیان اینکه گردش مالی این شرکت‌های فناور در پایان سال گذشته، ۱۳ هزار ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: ۵۴ میلیون دلار صادرات از این اکوسیستم انجام شده است که با مبدا گمرکات اصفهان چیزی حدود یک میلیارد و ۱۰۰ دلار بوده که ۵۵۰ میلیارد از فولاد، ۲۸۰ میلیارد پتروشیمی و الباقی فرش و لبنیات بوده است؛ حدود ۳۰۰ دلار صادرات غیر نفتی سال گذشته استان بود که رقم ۵۴ میلیون دلار صادرات از شرکت‌های دانش بنیان ما نشان می‌دهند که این شرکت‌ها در عرصه بین المللی حرفی برای گفتن دارند.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه یکی از شرکت‌های ما در ۳۰ کشور دنیا دفتر فروش دارد و به حوزه بالکان محصول صادر می‌کند، ابراز داشت: واحدی داریم که بخش آموزش‌های از راه دور شرکت زیمنس را انجام می‌دهد.

حجازی به تغییر راهبردی شهرک علمی و تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: از هر نخبه‌ای که به ما مراجعه می‌کنند، حمایت می‌کنیم اما این مدل قدیمی توسعه فناوری است؛ اکنون بحث ما بحث گفتگوی معکوس است که صنعت چه می‌خواهد که براساس آن نخبگان دانشگاهی را آرایش دهیم.

کد خبر 5514511

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اصفهان قاچاق سوخت شرکت های دانش بنیان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه ویروس کرونا جهرم امام رضا ع اردبیل آمار کرونا میلاد امام رضا ع دهه کرامت خراسان رضوی بیرجند ایلام مشهد بارنامه های جعلی استان اصفهان گیتی منش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد

رگولاتور آمریکا، یک مدیر نفتی ارشد آمریکایی را به دلیل دیدارهای محرمانه با تولیدکنندگان اوپک، تنبیه کرد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، مانع پیوستن اسکات شفیلد، مدیرعامل سابق شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» به هیات مدیره «اکسون موبیل» شد که پایونیر را با خرید ۶۰ میلیارد دلاری سهام، به مالکیت خود درآورده است.

این رگولاتور آمریکایی، شفیلد ۷۲ ساله را متهم کرده است اقدام هماهنگ با سایر شرکت‌های نفتی آمریکایی و اوپک را برای پایین نگه داشتن مصنوعی تولید نفت و افزایش سود شرکت‌های نفتی، هدایت کرده است.

کمیسیون تجارت فدرال در شکایت خود، به دیدارهایی که مقامات صنعت نفت شیل آمریکا و مقامات اوپک در سالهای اخیر داشته اند از جمله ضیافتهای شام خصوصی در کنفرانس انرژی هیوستون، اشاره کرده است.

مدیرانی که در این دیدارها حضور داشته اند، پیش از این، به رویترز گفته بودند در این دیدارها، درباره تقاضا برای نفت، ظرفیت مازاد تولید و الزامات سهامداران، گفتگو شده است.

شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» در دفاع از مدیرعامل سابق خود، اعلام کرد شفیلد در جهت منافع صنعت نفت و سرمایه گذاران این شرکت عمل کرده و اقداماتش، به افزایش تولید و صادرات نفت آمریکا کمک کرده است. شکایت کمیسیون تجارت فدرال، منعکس کننده سوءبرداشت اساسی از بازارهای نفت آمریکا و جهان و قرائت نادرست از ماهیت و نیت اقدامات آقای شفیلد بوده است.

کمیسیون تجارت فدرال اعلام کرد نخستین شام شیل و اوپک در مارس سال ۲۰۱۷ برگزار شد که توسط محمد بارکیندو، دبیرکل وقت اوپک پس از شکست این گروه در جنگ قیمت علیه نفت شیل آمریکا، ترتیب داده شد و می خواست به نحوه عملکرد صنعت نفت شیل آمریکا پی ببرد و مراسمهای شام بعدی در کنفرانس انرژی هیوستون، اوپک را با مدیران عامل شرکت‌های نفت شیل آمریکا، سر یک میز نشاند.

اعضای اوپک از اینکه شرکت‌های آمریکایی با چه سرعتی، از ضررهای ناشی از جنگ قیمتی بر پا شده توسط اوپک، بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ که به ده‌ها ورشکستگی انرژی در آمریکا منجر شده بود، بهبود یافته بودند، متحیر شده بودند.

اما صنعت شیل با سرمایه‌گذاری‌های سنگین، به سرعت احیا شد و ظرف مدت چند سال، آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرد. این کشور در سال میلادی گذشته، ۱۲.۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

اوپک در سال ۲۰۱۷، تولید خود را کاهش داد و مازاد عرضه در بازار را که باعث کاهش قیمت‌های جهانی شده بود، کاهش داد و پیروزی را به تولیدکنندگان آمریکایی واگذار کرد. اما در سال ۲۰۲۰، پس از کاهش شدید تقاضا به دلیل قرنطینه های دوران کرونا، مازاد عرضه به بازار بازگشت.

بر اساس گزارش رویترز، شفیلد در مورد تمایل خود برای فاصله گرفتن از چرخه های رونق و رکودی که تجارت نفت آمریکا را گرفتار کرده بود، صحبت کرد و به یک مدافع صریح اولویت دادن به سوددهی به سهامداران به جای افزایش تولید، تبدیل شد.

وی در مورد تماسهای خود با مقامات آرامکوی عربستان سعودی و سایر اعضای شیل شام در نشستهای اوپک در وین صحبت کرده است. شفیلد در مصاحبه با رویترز در مارس ۲۰۲۳ گفت پایونیر، دو بار میزبان مقامات سعودی بوده و عملیات و شیوه های تجاری شرکت را برای آنها توضیح داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماجرای فروش گواهینامه‌؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • تصادف منجر به فوت با گواهینامه جعلی قتل عمد محسوب می‌شود؟
  • احداث دو سالن ورزشی در شهرک شهید یاغچیان تبریز
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران
  • تصاویر جدید از خسارت‌های آتش‌سوزی مهیب شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت